Corneliu Vadim Tudor poate candida la europarlamentare

Publicat: 09 04. 2014, 20:23

Corneliu Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel București (CAB), care a admis contestația acestuia la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei.

Tribunalul Capitalei a respins în 6 aprilie, ca neîntemeiată, contestația lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura sa la alegerile europarlamentare, decizia fiind atacată la Curtea de Apel București.

Vadim Tudor a contestat la Tribunalul București decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

„În 27 martie, când la orele 13.00, noi am depus lista cu 225.000 de semnături, puteam depune și mai multe, dar era inutil, până la ora 24.00, când a încheiat lucrările BEC-ul, erau 11 ore. Aveau timp să recepționeze listele, niște oameni din corpul lor tehnic au verificat, nu puteau să vadă că e o inadvertență, că e o chestiune minoră? Ne spuneau și le remediam, cum au făcut și cu alte partide, dar nouă nu ne-au spus. Pentru reaua lor credință vor plăti chiar penal”, spunea Corneliu Vadim Tudor, în fața jurnaliștilor, la Tribunalul București.

Tot la TB s-au mai judecat, alte 24 de contestații la decizii similare ale BEC. Între acestea s-au numărat cele depuse de Mircea Diaconu, Gheorghe Funar și Noua Republică.

În cazul lui Diaconu, TB a decis, sâmbătă, admiterea contestației lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. În cazul lui Gheorghe Funar și al Partidului Noua Republică, condus de Mihail Neamțu, instanța bucureșteană a hotărât să respingă contestațiile acestora la deciziile BEC.

În cazul în care deciziile luate de TB vor fi menținute și de Curtea de Apel București, nici Funar și nici membrii partidului Noua Republică nu se vor putea înscrie în cursa pentru europarlamentare.

BEC a respins, în 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare în numele PRM de Corneliu Vadim Tudor și Gheorghe Funar, precum și cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român și Noua Republică, Partidul Alianța Socialistă, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale. Totodată, în ședința BEC a fost respinsă candidatura independentă a lui Mircea Diaconu.

Otilia Ciocan, otilia.ciocan@mediafax.ro