Crin Antonescu crede că i s-a împlinit visul: „A dispărut PDL”

Publicat: 28 05. 2012, 13:32
Actualizat: 13 05. 2013, 02:26

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că în urma vizitelor efectuate în țară în timpul campaniei electorale a constatat că nu mai există PDL și nici portocaliul.

„Eu am fost constant, îndelung atacat pentru faptul că doresc eliminarea prin mijloace democratice a PDL de pe scena politică. Am fost îndelung atacat pentru această cruzime, dar visul meu s-a îndeplinit fără să contribui foarte mult la asta. Nu mai există PDL, nu mai există portocaliu, există niște chipuri de oameni buni, gospodari, în verde în albastru, alianța pentru județul nu știu care”, a subliniat Antonescu.

Liberalul a adăugat că este primul caz în istoria electorală a României când un partid „refuză să vină în fața alegătorilor la capătul unui ciclu electoral” pentru decont.

„Este primul partid care fuge, care se pretează și la această înșelătorie, un soi de acte false în fața alegătorilor. Acesta a PDL”, a precizat Antonescu.

Potrivit acestuia, primul pas al depolitizării este înlocuirea pedeliștilor numiți pe criterii politice.

Crin Antonescu dezvăluia că scopul noii legi electorale este acela de a desființa PDL și de a rămâne două partide: unul de stânga – PSD și unul de dreapta – PNL.