Crin Antonescu, despre proiectul de revizuire a Constituției: Nu este nevoie de calitatea de cenzor nici a Comisiei de la Veneția, nici a altcuiva

Publicat: 19 06. 2013, 13:06
Actualizat: 29 07. 2014, 18:32

Președintele Comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu, a declarat că nu are „nicio emoție” în privința proiectului adoptat și că „nu este nevoie de calitatea de cenzor a Comisiei de la Veneția și nici a altcuiva”.

„Noi nu avem nicio emoție. Privim această discuție cu Comisia de la Veneția, cu oricare altă instituție internațională ca pe ocazia de a avea anumite sugestii care ne-au scăpat. Există de pildă în capitolul de drepturi și libertăți anumite sugestii, nu le-am inclus pe toate. Nu avem niciun fel de dubiu, nu este nevoie de calitatea de cenzor nici a Comisiei de la Veneția, nici a altcuiva, pentru că nu avem și nu ne poate indica nimeni de bunăcredință și rațional vreun articol discutabil sub aspectul democrației și al statului de drept, drepturilor fundamentale ale cetățeanului”, a spus Antonescu.

El a precizat că reprezentanții Comisiei de la Veneția sunt așteptați pe 4 – 5 iulie pentru a avea o discuție asupra proiectului de revizuire a Constituției.

„Comparația pe care unii încearcă să o facă cu modificările constituționale din Ungaria nu are nici cel mai mic temei”, a subliniat Antonescu.

El a adăugat că amendamentul privind combaterea traseismului a fost prevăzut în noul proiect al Legii Fundamentale, dar trebuie să treacă și de analiza Curții Constituționale.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a precizat că reprezentanții Comisiei de la Veneția vor elabora în primă fază un draft asupra proiectului de Constituție, iar un document final urmează să fie elaborat în luna octombrie.