Crin Antonescu îl crede nevinovat pe Vosganian: „Până la proba contrarie”

Publicat: 03 09. 2013, 14:34
Actualizat: 03 08. 2014, 08:36

Președintele PNL Crin Antonescu a anunțat că nu va încerca să obstrucționeze în niciun fel demersurile juridice împotriva ministrului Varujan Vosganian, precizând însă că nu crede că este vinovat, așa cum a declarat și Vosganian.

„Avem documentul trimis de DIICOT, avem punctul de vedere al domnului Varujan Vosganian, sunt lucruri care este normal să-și urmeze calea, nimeni nu va obstrucționa în niciun fel demersurile justiției, sper ca nimeni să nu obstrucționeze dreptul domnului Vosganian de a se apăra”, a declarat Antonescu.

Întrebat dacă Varujan Vosganian va rămâne în funcția de ministru al Economiei, președintele PNL a explicat că va discuta cu premierul Victor Ponta, însă nu a existat nicio discuție în acest sens nici în PNL.

„Nu s-a pus deocamdată problema prezenței sau absenței sale din Guvern. Decizia sa a fost de a nu demisiona, voi avea o discuție și cu premierul. Știți foarte bine că toate procedurile parlamentare și începerea urmăririi penale este aprobată sunt niște chestiuni administrative. Nu am avut o discuție la partid cu asta, vă voi anunța. Punctul meu de vedere a fost întotdeauna pentru ca justiția să-și poată desfășura toate cercetările. Nu e o cutumă, e un principiu, plecând de la prezumția de nevinovăție. Eu cred în nevinovăția domnului Vosganian, categoric până la proba contrarie”, a mai spus Antonescu.