Cristian Bușoi: Primarul „blocangiu” Nicușor Dan a paralizat Bucureștiul

Publicat: 22 12. 2023, 14:39
Cristian Bușoi / Sursa: Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședintele Partidului Național Liberal, îl critică vineri, într-un mesaj pe Facebook, pe primarul general al Capitalei pentru modul în care gestionează situația traficului rutier.

Cristian Bușoi spune că în prezent nu există o „minte limpede” în fruntea Primăriei Capitalei, care să rezolve „coșmarul” de pe străzile Bucureștiului.

„Traficul în București a devenit un coșmar. Zi de zi se resimte faptul că nu avem o semaforizare inteligentă, că lucrările pentru lărgirea unor segmente de drum au fost blocate. Se vede că nu există o minte limpede în fruntea Primăriei Capitalei, care să vină cu soluții”, susține liberalul Cristian Bușoi.

„Când se va sfârși coșmarul?”

„În zilele în care bucureștenii merg la cumpărături, așa cum este și în perioada acestea, Bucureștiul este paralizat. Acum este mai rău ca niciodată. Asta și din cauza faptului că lucrările la Podul Grant nu sunt finalizate, că au fost pornite în lunile în care orașul este aglomerat. Ne-am obișnuit să vedem un primar general care știe doar să se justifice, să spună că nu poate mai mult. A blocat investițiile la toate capitolele. Resimțim asta zi de zi. Când se va sfârși coșmarul? Probabil după ce Bucureștiul va avea un manager orientat spre dezvoltare și nu un primar «blocangiu»”, a scris europarlamentarul, prezent ieri în București.

Actualul europarlamentar fusese o vreme în cărți pentru o eventuală candidatură la alegerile pentru fotoliul de edil-șef al Capitalei în urmă cu aproximativ opt ani.

„În 2015, am fost printre cei care și-au afirmat dorința de a candida la Primăria Generală, am intrat într-un proces intern de selecție, a existat un sondaj de opinie, a existat un vot pozitiv al organizației București, dar, în urma altor sondaje de opinie pe care le-am făcut atunci, a unor analize mai degrabă sociologice, împreună cu conducerea partidului, am decis să fac un pas înapoi. În mod oficial, candidat la Primăria Capitalei a fost desemnat domnul Ludovic Orban”, spunea Cristian Bușoi, acum un an, într-un interviu pentru Gândul Exclusiv.