Cristian Diaconescu: A ostiliza românii împotriva comunității europene este o crimă și o rușine

Publicat: 04 03. 2013, 14:30
Actualizat: 10 02. 2019, 04:54

Cristian Diaconescu, șeful cancelariei președintelui Traian Băsescu, afirmă că a ostiliza poporul român împotriva comunității europene este o crimă și o rușine și că Guvernul trebuie să spună dacă mergem mai departe sau abandonăm aderarea la Schengen și adoptarea monedei Euro.

„A ostiliza poporul român împotriva comunității europene, a cărei parte legitimă este, e o crimă și o rușine. Nu cred că există în Europa un guvern care ar fi capabil să încurajeze așa ceva”, scrie consilierul prezidențial într-o postare pe blogul său.

De asemenea, el spune că România a aderat la UE, dar procesul de integrare mai cuprinde și pașii intrării în Schengen și adoptării monedei Euro, iar Guvernul trebuie să spună dacă merge mai departe sau abandonează acest proces.

„Toate guvernele nefrecventabile ale lumii, fără nici măcar o singură excepție, îi consideră pe criticii din exterior «ostili și ignoranți». (…) Acest episod îmi aduce aminte de momentul în care îl auzeam pe un fost șef de stat spunând că «România cedează (la data aceea) ultima palmă de pământ». Deschideți bine ochii și vedeți «cine» și «ce» vorbește în numele vostru!”, mai comentează Diaconescu, fost ministru de Externe, despre „declarațiile din ultimele zile referitoare la abandonul obiectivului Schengen”.