Cristian Preda: Lansarea candidaților USL, în prima zi a Congresului PPE; mulțumesc, Victor Ponta!

Publicat: 03 10. 2012, 20:05
Actualizat: 28 09. 2018, 22:43

„După ce a pierdut organizarea congresului socialist la București, Victor Ponta a decis să programeze lansarea candidaților USL pentru legislative în prima zi a congresului PPE, ținut în România pe 17 și 18 octombrie”, scrie prim-vicepreședintele PDL pe blog, într-o postare intitulată „Mulțumesc, Victor Ponta!”.

El adaugă că „publicul își va aduce aminte că socialiștii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal”.

„Data de 17 pică în mijlocul săptămânii, tocmai bine pentru prezentarea generală a aspiranților la un fotoliu parlamentar… Trebuie, de fapt, să-i fim recunoscători premierului pentru alegerea respectivului moment. În acest fel, publicul își va aduce aminte că socialiștii au fugit de România, în vreme ce marii lideri europeni din familia PPE vin să sprijine Partidul Democrat Liberal și aliații săi.
Cât V. Ponta și C. Antonescu vor aplauda pe scenă, alături de D. Voiculescu și M. Geoană, pedeliștii vor fi cu Barroso & comp. De o parte – useliștii, de cealaltă – liderii care conduc Uniunea, și la nivelul Comisiei, și în multe state-membre”, scrie Preda.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, după ședința conducerii USL, că Uniunea își va lansa toți cei 450 de candidați la alegerile parlamentare pe 17 octombrie, în București.

„Pe data de 17 octombrie vom avea lansarea. Lista se lucrează acum. Numărul era stabilit de la Murighiol, iar cum se lucrează pe candidaturi. Sper să se finalizeze discuțiile pe candidaturi în seara asta, dacă nu, mai continuăm mâine”, a spus Ponta.

Lansarea candidaturilor USL va coincide cu congresul PPE organizat la București în perioada 17-18 octombrie.