CSAT discută mâine despre aderarea la spațiul Schgengen și amenințările cibernetice

Publicat: 02 04. 2013, 13:57
Actualizat: 19 03. 2015, 13:14

Președintele Traian Băsescu a convocat pentru mâine la ora 15.00 o nouă ședință a Cosniliului Suprem de Apărare a Țării, a doua din acest an, a anunțat Administrația Prezidențială..

Dacă în febuarie CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfă, pe agenda ședinței de mâine, ar fi potrivit unor surse oficiale, alte câteva decizii care țin de sectoarele strategice ale economiei. Primul pe agenda CSAT este stadiul aderării României la spațiul Schengen și al demersurilor politico-diplomatice făcute în acest sens.

După gafele făcute în timpul crizei din Algeria, când autoritățile s-au bâlbâit în situația românilor răpiți,  în CSAT va fi stabilită o metodologia de comunicare și acțiune pentru instituțiile și autoritățile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflați în afara teritoriului României.

Un alt subiect în discuție va fi legat de amenințările cibernetice și de securitatea sistemelor informatice de interes național.

De regulă, ședințele CSAT sunt convocate trimestrial, însă președintele, miniștrii cu portofolii legate de siguranța națională și șefii serviciilor de informații se pot întâlni la propunerea șefului statului ori de câtze ori este necesar.