Cu ce se va ocupa generalul Vasile Enache, unul dintre noii consilieri ai lui Antonescu: „Sunt elemente de natură personală”

Publicat: 07 08. 2012, 19:48
Actualizat: 08 08. 2012, 10:41

Pe lista noilor consilieri prezidențiali numiți marți de Crin Antonescu se află și generalul Vasile Enache, care va prelua departamentul Cancelaria Președintelui. În vârstă de 57 de ani, generalul Enache a fost șef de cabinet al fostului ministru al Apărarării, Mircea Pașcu, în timpul Guvernului Năstase.

„Eu am colaborat foarte bine cu el, deși nu l-am numit eu, că era deja acolo. Este un om riguros, discret și patriot, e un bun militar. Toată lumea îl privicea cu ochi buni pe acolo, era perfect pentru funcția aia. Face față tuturor provocărilor și chiar mă bucur pentru el că a fost numit consilier prezidențial”, a declarat Pașcu, contactat de gândul.

În ceea ce privește experiența noului consilier care se va ocupa de Cancelaria Președintelui, Vasile Enache, care a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu”, a fost angajat MApN în perioada 1997-2005. Generalul este licențiat atât în științe militare, cât și în sociologie, fiind membru în Asociația Specialiștilor în Relații Publice din România din 1995.

Deși s-a stabilit departamentul pe care îl va prelua, generalul Enache a refuzat să dea un răspuns concret în privința viitoarei activități, spunând, contactat de gândul, că „sunt elemente de natură personală”. Același răspuns l-a dat și în privința relației sale cu președintele interimar și a modului în care a fost numit consilier prezidențal. „Asta e o problemă… aici sunt elemente de natură personală. Sper să mă înțelegeți”, a spus Enache.

Întrebat dacă nu reprezintă o problemă faptul că durata mandatului său este practic limitată, noul consilier al lui Crin Antonescu nu crede că acest lucru poate fi o piedică. „Da, este posibil. Dar în orice decizie există un risc pe care trebuie să-l accepți”, a completat el.