Cu cine votează filosoful Mihai Șora, ajuns la 100 de ani

Publicat: 08 12. 2016, 20:38

This browser does not support the video element.

Scriitorul considera ca problematica stanga-dreapta irelevantă. Va vota USR: „Pentru mine, în momentul de față, problematica stânga-dreapta este în întregime irelevantă. În ce mă privește pe mine, personal, am să pun ștampila pe buletinul de vot al Uniunii Salvați România. Asta e alegerea mea. Nu pot obliga pe nimeni să facă la fel. Dar pot să împărtășesc lumii punctul meu de vedere.

El face portretul celor care ar merita sa ajunga în Parlament: „Cinstea e o virtute cardinală. Competența e un lucru pe care ți l-ai însușit prin osteneală și aplicație. Poți să fii cinstit fără să fii competent. Poți să fii competent fără să fii cinstit. Sursele lor vin din două părți deosebite. Eu aștept de la un om pe care-l trimit în Parlament, punând ștampila pe numele lui, să fie cinstit și competent.

Filosoful le mai cere romanilor sa se gandeasca bine inainte de pune stampila pe buletinul de vot: „E important să ieși la vot! E – de asemenea – important să gândești înainte de a pune ștampila pe numele ales; să nu o pui la întâmplare. Tu îți alegi, în fond, pe cineva care să-ți reprezinte ț i e interesele, și – pentru ca să-l alegi bine – trebuie să-l cântărești, să te informezi, să nu iei votul drept o simplă formalitate. E vorba de soarta ta: tu pe asta pui ștampila! Deci cântărește-o bine… Altfel, vă pierdeți dreptul de a vă plânge dacă nu vă merge bine. De aceea vă îndemn, oameni buni, să mergeți duminica viitoare să votați: să puneți ștampila pe numele pe care-l alegeți VOI: după matură chibzuință!”