Cu cine votează MAGHIARII în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce spune șeful UDMR

Publicat: 19 10. 2014, 09:47
Actualizat: 10 05. 2019, 14:29

„Am spus că în acest moment trebuie să ne concentrăm asupra primului tur, după care vom discuta, sigur, în funcție de rezultate. Nu știm cine intră în turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie să fie foarte rațională, foarte pragmatică și nu sentimentală și trebuie să ne gândim la un președinte care dă câteva perspective în ceea ce privește dezideratele noastre. Un președinte care ne deschide perspective și nu limitează spațiul de mișcare pentru dezideratele noastre”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă va face o recomandare comunității maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, candidatul UDMR la Președinție a spus că, în cazul în care el nu va trece de primul tur, atunci se vor așeza la masă și vor stabili mesajul.

Kelemen Hunor a participat, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la dezbaterea publică „Voci Maghiare Locale”, în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte de actualitate politică, relația dintre majoritate și minoritatea maghiară, precum și proiectul de autonomie al UDMR.