Cu Robert Negoiță în farfurie: cum se fac ședințele de alegeri la PSD

Publicat: 10 02. 2013, 17:43
Actualizat: 29 07. 2014, 18:25

Social-democrații din Sectorul 3 au votat propunerea avansată de primarul Robert Negoiță ca vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu să fie susținută pentru președinția PSD București. De asemenea, ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, va fi susținut de PSD Sector 3 la funcția de „vicepreședinte la nivel național”.

Emoționată, Ecaterina Andronescu a mulțumit primarului Sectorului 5. Imediat sala a reacționat, amintindu-i că se află la conferința organizației Sectorului 3.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu primarul Sectorului 5”, a spus și Robert Negoiță.

Andronescu și-a corectat greșeala și a povestit că nu a crezut din prima în șansa lui Robert Negoiță de a câștiga Primăria Sectorului 3, dar a fost alături de acesta.

„PSD Sector 3 este o locomotivă pentru partid, nu mai este o frână”, le-a spus și Robert Negoiță participanților prezenți la hotelul Rin la Conferința PSD Sector 3. El urmează să fie astăzi ales președinte al PSD Sector 3, fiind singurul candidat pentru această funcție, conferința fiind organizată la hotelul fratelui său. De altfel, participanții la conferință au fost așteptați cu mese special amenajate, pe fiecare farfurie aflându-se poza primarului Sectorului 3.

Robert Negoiță vizează și funcția de vicepreședinte la nivel național, el urmând să candideze din partea regiunii București – Ilfov.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că la nivelul Bucureștiului, șefii de organizații au decis să o susțină pe Ecaterina Andronescu pentru președinția filialei, în timp ce Marian Vanghelie și Robert Negoiță să fie propuși drept președinți executivi. Ideea a fost avansată către conducerea partidului, urmând să fie analizată de Victor Ponta.

La eveniment au participat miniștrii Eugen Nicolăescu, Daniel Barbu și Constantin Niță. În schimb, președintele PSD Victor Ponta nu a putut participa fiind plecat în Italia. Nici Marian Vanghelie nu a fost prezent la Conferința PSD Sector 3.