Cum arată ceasurile pe care, spune ACL Arad, PSD le oferă drept mită electorală

Publicat: 10 11. 2014, 20:33

Într-un comunicat transmis, luni, reprezentanții ACL Arad spun că PSD împarte, pe străzile din municipiul Arad, ceasuri de mână, alături de fluturași și alte materiale promoționale de campanie pe care apar numele și poza lui Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În ultimele zile, membri ai Partidului Social Democrat au distribuit cetățenilor ceasuri de mână, neinscripționate, alături de alte materiale de campanie inscripționate cu numele și/sau fotografia candidatului Victor Ponta. Conform Legii 370 din 20 septembrie 2004, acestea sunt catalogate ca fiind mită electorală și se pedepsesc ca atare”, arată reprezentanții ACL.

Contactați de corespondentul MEDIAFAX, aceștia au susținut că ceasurile erau așezate în plase, alături de materiale de campanie tipărite, dar și o brichetă, iar valoarea produselor ar depăși limita legală de 10 lei. Astfel de plase au fost primite întâmplător și de membri ai Alianței.

ACL a transmis presei fotografii cu aceste cadouri care ar fi fost distribuite pe străzile din Arad.

Purtătorul de cuvând al PSD Arad, Flavius Ghender, susține că partidul nu a oferit ceasuri, ci doar plase, pixuri, brichete, brelocuri, calendare și materiale tipărite „a căror valoare însumată este sub cinci lei”.