Cum contraatacă PSD decizia CCR: „Vom peria riguros în următoarele săptămâni listele electorale din fiecare județ”

Publicat: 10 07. 2012, 15:42
Actualizat: 10 07. 2012, 15:42

Imediat după aflarea deciziei Curții Constituționale privind legea referendumului prin care este demis președinte Traian Băsescu, juriștii PSD din Parlament, Florin Iordache și Toni Greblă, au declarat că listele electorale trebuie actualizate pentru a se scădea numărul celor prezenți. Astfel, demiterea președintelui Băsescu ar putea fi mai ușor de realizat.

„Deciziile Curții Constituționale trebuie respectate, este în concordanță cu inițiativa PSD și PNL care a fost atacată la Curtea Constituțională. Este o decizie normală. După publicare hotărârii în Monitorul Oficial, Parlamentul se conformează. USL dacă vrea să-l demită pe Băsescu trebuie să scoată lumea la vot. Listele electorale trebuie actualizate, Internele și cu Statistica trebuie să se ocupe de acest lucru”, a declarat pentru gândul deputatul PSD,

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă și autoritățile locale trebuie să actualizeze și perieze listele electorale. Potrivit acestuia, actualizarea poate scădea cu două milioane numărul celor prezenți pe listele electorale.

„Termenul de o săptămână este rezonabil pentru actualizarea listelor electorale. Fiecare localitate are la secundă numărul populației, orice nou născut este înregistrat și băgat în baza de date, orice deces este operat ca atare în baza de date a unei primării. Să oblige AEP și autoritățile locale și alte instituții să actualizeze listele electorale. Guvernul va modifica Ordonanța de Urgență pentru a o pune în acord cu decizia Curții Constituționale. Autoritățile electorale trebuie să actualizeze riguros listele electorale, periem listele electorale în fiecare județ. Va ieși probabil același număr ca la recensământul din 2011”, a spus Toni Greblă, președintele Comisiei Juridice din Senat.