Cum explică Ponta ședința USL de urgență de la Guvern

Publicat: 22 01. 2014, 14:02
Actualizat: 27 03. 2015, 22:41

Nu înlocuirea ministrului de Interne liberal Radu Stroe pentru modul defectuos în care a fost gestionată operațiunea de căutare a victimelor accidentului din Apuseni, ci discuțiile despre reforma în Sănătate ar fi constituit, potrivit premierului Victor Ponta urgența care a adus conducerea USL astăzi, la Palatul Victoriei pentru o discuție de aproape două ore. 

„Am avut azi o discuție în USL despre modificari în domeniul sănătății. Vor fi lucruri bune, importante, legate e implicarea autorit local, de implicarea universitaților, de pachetului servicii. Acum domnul ministru are și mandatul politic”, a spus Ponta la începutul ședinței de Guvern. 

Nici despre acest subiect premierul nu a dat însă prea multe detalii, arătând doar că schimbările nu vor fi majore. „Nu sunt adeptul terapiilor de șoc”, a explicat el. 

Înainte de a anunța astăzi că operațiunea de salvare a fost un eșec, arătând spre Romatsa și înlocuind din funcție, pe linie politică, doar un secretar de stat, pe Cătălin Chiper suținut de PNL, Victor Ponta a avut o ședință la Guvern cu Crin Antonescu, Daniel Chițoiu, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și Eugen Nicolăescu. 

Liderii PSD au forțat înlocuirea lui Radu Stroe de la Interne, acesta fiind indicat drept principalul vinovat pentru modul dezastruos în care autoritățile au intervenit după accidentul aviatic din județul Cluj. Social-democrații susțin că centrul de comandă al acestei operațiui de salvare a fost la Interne, celelalte instituții având doar un rol secundar. 

 

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunțat, înainte de a ajunge la Guvern, că nu își va da demisia, ceea ce s-a și întâmplat, acesta rămânând pe poziții. Potrivit unor surse politice înlăturarea lui Stroe nu a fost acceptată de PNL, întrucât nu s-a găsit și un vinovat în zona PSD.