Cum explică șeful PNL candidatura lui Gigi Becali pe listele USL

Publicat: 23 10. 2012, 11:49
Actualizat: 11 07. 2016, 11:18

Președintele PNL, Crin Antonescu, a dezvăluit criteriile pe baza cărora liberalii au bătut palma cu Gigi Becali, menționând că nu au avut loc discuții despre partea financiară. Astfel, pe lista calităților care l-au recomandat pe finanțatorul Stelei se numără și partea de electorat care-l consideră „un om sincer”.

„Am avut criterii se selecție generale, pragmatice. Nu am avut în vedere doar capacitatea unei persoane de a susține o campanie, de a câștiga niște voturi. La Gigi Becali a contat faptul că are audiență, public, auditoriu dacă vreți. În urma sondajelor pe care le-am făcut, el are un lucru foarte important, pe care nu toți îl agreează. Este foarte important raportul ales-alegător, o bună parte cetățeni îl consideră sincer, chiar dacă nu sunt de acord cu anumite comportamente ale lui”, a declarat Antonescu, la TVR.

Mai mult, întrebat despre zvonurile referitoare la suma de bani negociată cu Gigi Becali pentru campania electorală, președintele liberal a negat orice discuție.

„Gigi Becali are niște voturi, are un public care completează într-un fel publicul USL. Nu a existat nicio discuție nicio secundă despre niciun leu. Faptul că el este un candidat perfect capabil să-și finanțeze propria campanie, asta este altceva. Nu i-am cerut altceva pentru că nu ne interesează decât să maximizăm scorul USL și să atingem segmente cat mai diverse de electorat”, a mai spus Antonescu.