Cum traduce Băsescu refuzul lui Ponta de a semna decorarea lui Opriș: „Este goana după putere absolută a acestui individ. Minte”

Publicat: 08 05. 2014, 20:28
Actualizat: 18 03. 2015, 18:36

Refuzul premierului Victor Ponta de a-și pune semnătura pentru decorarea lui Marcel Opriș, directorul STS, a fost interpretat de președintele Traian Băsescu drept o încercare de „a-și aduce în subordine STS”.

„A pus-o premierul Ponta pe seama accidentului aviatic din Apuseni. Minte. Minte pentru că decorarea generalului Opriș a fost propusă pe 19 noiembrie 2013. De regulă armata, structurile specializate, au perioada avansării și decorării în preajma zilei naționale. Domnul prim-ministru nu a vrut să contrasemneze și nu am făcut nimic. Dar astăzi să o pună pe seama accidentului care s-a petrecut două luni mai târziu, face parte din modul lui de a minți”, a acuzat Băsescu de la Palatul Cotroceni.

Traducerea președintelui a fost aceea că premierul „a vrut să pândească momentul”. „Are ca obiectiv să își aducă în subordine STS-ul și acesta este motivul real pentru care nu a contrasemnat decretul de decorare a lui Marcel Opriș. Este goana după putere absolută a acestui individ”, a mai spus Băsescu.