Dacian Cioloș, despre turul doi: Susținătorii lui Dan Barna au influențat în mod deficit rezultatul

Publicat: 24 11. 2019, 23:04

„Mă bucur să văd, când ne uităm la procentul participării la vot, faptul că susținătorii alianței USR-PLUS și ai lui Dan Barna din primul tur au participat în mare parte la acest tur doi și au influențat în mod deficit rezultatul”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Liderul PLUS a susținut că alegerile anticipate parlamentare ar trebui să devină un subiect serios discutat între partide, deoarece rezultatul alegerilor prezidențiale arată că majoritatea actuală parlamentară nu mai corespunde cu dorința cetățenilor.

„În Europa și în lume românii arată că rămân profund atașați valorilor europene și ăsta e un semn bun. Ne arată că forțele politice care vor modernizare în România au lumină verde să facă lucrul acesta, dar cu siguranță în lunile următoare vor fi de luat niște decizii politice în acest sens. Cred că iese clar în evidență acum, și după alegerile prezidențiale, care se alătură celor europarlamentare și care arată că majoritatea actuală din Parlament, structura actuală nu mai coresponde deloc cu așteptările populației. Alegerile anticipate ar trebui să devină un subiect foarte serios de discutat între partidele parlamentare. Alegerile locale trebuiesc totodată pregătite”, a subliniat Cioloș.

Datele provizorii, furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, după numărarea a 94,4% din voturi (8.582.275) arată că actualul președinte Klaus Iohannis a obținut 62,8% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 37,1%.

Datele furnizate de AEP sunt după numărarea voturilor din 18.163 de secții.

Potrivit datelor provizorii Klaus Iohannis a obținut 62,8% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 37,1%.