Dacian Cioloș își face, oficial, partid. „Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotărâți să facem asta”

Publicat: 10 12. 2017, 11:28

„Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Noi, cei care am fondat România 100, suntem hotărâți să facem asta”,a spus Cioloș.

„Lucrăm la acest partid, lunile următoare vom fi în măsură să îl prezentăm. Nu e o lansare azi”, a adăugat Cioloș, care a a arătat, însă, că noul partid va fi gata să se prezinte la următoarele alegeri cu o ofertă politică, indiferent când vor avea loc.

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmițarea opoziției. Ne-am gândit și la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acționa împotriva celor care împărtășim valori și principii comune. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus Cioloș.

El a făcut aceste declarații la o reuniune a membrilor Platformei România 100, desfășurată la un hotel din București. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Mihaela Miroiu, profesor universitar de etică politică, Victor Rebengiuc, actor, Mihai Polițeanu, Inițiativa România.