Dacian Cioloș vrea un restart în politica românească! Cum trebuie să fie viitorul premier

Publicat: 07 12. 2020, 15:26
Dacian Cioloș vrea un restart în politica românească! Cum trebuie să fie viitorul premier / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS, crede că a sosit momentul pentru un restart în politica românească, traducând în felul acesta absența electoratului de la alegerile parlamentare.

Viitorul premier, afirmă Cioloș, trebuie să fie „un candidat credibil”, iar el întrunește toate condițiile pentru a ocupa cea mai importantă funcție de la Palatul Victoria.

Cioloș: „Este nevoie de un nou început”

În legătură cu viitorul premier, credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie acum discutat la negocierile şi la consultările cu preşedintele, şi nu negociat la televizor. Este clar, însă, că acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a uni forţele reformiste de dreapta. Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un nou început după aceste rezultate”, a spus Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă.

El şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis va realiza o analiză „foarte pragmatică” legată de soluţia care „să poată să dea acest semnal de nou început” şi să alcătuiască un guvern cu credibilitate.

Eu sunt convins că preşedintele României, care are această responsabilitate, conform Constituţiei, va avea o analiză foarte pragmatică legată de soluţia şi formula de premier care să poată să dea acest semnal de nou început şi de formare a unui guvern cu credibilitate. Nu este vorba despre ce cred eu, uitaţi-vă la ce au crezut alegătorii! Uitaţi-vă la rezultatul pe care l-a obţinut PNL! Dar nu e treaba USR PLUS să facă analiza în PNL…”, a completat Cioloş.

Cioloș, mesaj de dragoste pentru UDMR

Pe de altă parte, liderul USR PLUS crede că, dat fiind rezultatul alegerilor din 6 decembrie, partidul UDMR devine „indispensabil” într-o viitoare guvernare.

USR PLUS este gata să îşi asume guvernarea alături de PNL. Evident, UDMR, în aceste condiţii, devine indispensabil. E important să venim cu un plan de reforme care să dea predictibilitate românilor şi României cât mai repede”, a precizat Cioloș.

I-am auzit pe cei de la PNL că vorbesc de depolitizarea administraţiei publice. Sper, de data asta, chiar să o creadă! Şi chiar să o facă, să o facem împreună”, a încheiat el.