VIDEO | Dan Barna: Campania electorală din PNL afectează coaliţia. Reformele pe programul de guvernare sunt întârziate

Publicat: 14 07. 2021, 23:32
Actualizat: 15 07. 2021, 09:28

This browser does not support the video element.

Vicepremierul Dan Barna declara că tensiunile din campania electorală a PNL afectează coaliţia aflată la guvernare pentru că reformele pe programul de guvernare sunt întârziate sau blocate. 

„Într-o oarecare măsură da, nu pot să spun că nu se întâmplă lucrul acesta. Prin faptul că multe decizii de reformă din programul de guvernare – vorbesc acum de cele care ne preocupă pe noi, pentru că lupta din PNL e legitimă – sunt întârziate. În Parlament, foarte multe dintre iniţiativele. să vă spun una care e chiar complicată şi care exact datorită campaniei electorale din PNL a fost blocată: acea lege a PSD-ului prin care nu pot fi vândute participaţii minoritare ale statului, ceea ce împiedică listarea la bursă a unor companii, ceea ce împiedică exact acea dezvoltare economică şi sprijin pentru zona economică pe care noi am promis-o”, a declarată Dan Barna, la Digi24.
Vicepremierul USR PLSU spune că este de acord că anumite legi care blochează statul să își administreze resursele trebuie schimbate, însă și acestea sunt blocate cel puțin până la toamna când se va termină cursa pentru șefia PNL.
„Există un acord în coaliţie, toată lumea şi PNL, şi UDMR şi noi suntem de acord că acea lege comunistă prin care statul nu îşi poate administra resursele trebuie schimbată – iată că, din păcate, în PNL fiind puncte de vedere diferite, din păcate, nu s-a întâmplat lucrul acesta şi până la toamnă avem acest blocaj pe un subiect foarte sensibil şi foarte important asupra căruia, culmea, nu există diferend la nivelul liderilor coaliţiei, dar există în interiorul celui mai mare dintre parteneri puncte de vedere diferite care au blocat această activitate de deblocare economică”, a afirmat Barna.