Dan Barna, cu ochii pe MCV. Liderul USR vorbește despre „corectarea legilor justiției”

Publicat: 18 03. 2021, 08:29
Dan Barna, cu ochii pe MCV. Liderul USR vorbește despre „corectarea legilor justiției” / Sursa FOTO: facebook.com/DanBarnaUSR

Dan Barna, cu ochii pe MCV. Liderul USR susține că încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România reprezintă unul dintre obiectivele majore ale Executivului. Totuși, nu putem ieși de sub „guvernarea” MCV fără o serie de „mici reparații” la legile justiției, crede vicepremierul.

Anchetat de procurorii Antifraudă, Dan Barna găsește că este momentul ideal să vorbească despre „corectarea legilor justiției” în România.

Dan Barna, cu ochii pe MCV. Ce trebuie făcut

Într-un mesaj postat pe Facebook, Barna susține că încheierea MCV este un obiectiv nu tocmai ușor de realizat. „Atingerea acestei ţinte depinde doar de România. Eforturile prioritare ţin de corectarea legilor justiţiei și desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie”, scrie Barna. Liderul USR mai are o dorință: „Punerea Codului penal şi a Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”.

Dan Barna dezvăluie că tot ce a scris el i-a fost transmis şi vicepreşedintelui Comisiei Europene, Vera Jourova. Vicepremierul afirmă că a primit asigurări cum că încheierea MCV este pe agenda Bruxellesului.

În ultimii 13 ani, mai arată Dan Barna, „România a fost subiect al unei monitorizări excepţionale din partea Comisiei Europene”. Președintele USR vorbește despre „regrese majore în 2018 şi 2019”. Acum, însă, Barna are încredere că „eforturile noastre intensificate în perioada următoare vor duce la o funcţionare normală şi predictibilă a statului de drept în România”.

„Mesajul doamnei Jourova şi al Comisiei a fost foarte clar: din partea României se aşteaptă fermitate şi rezultate! Angajamentul nostru este că le vom livra”, anunță Dan Barna.