Dan Barna, despre protestatarii de la Bacău și Timișoara: „Huliganism, manifestare fascistă”. Liderul USR îl critică și pe consilierul lui Vlad Voiculescu

Publicat: 30 03. 2021, 13:21
Vicepremierul Dan Barna, copreședinte al Alianței USR-Plus (Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO)

Președintele USR, Dan Barna, i-a acuzat pe protestatarii din Bacău care au scandat în fața unul spital din oraș și pe cei care au protestat în fața casei primarului Timișoarei, Dominic Fritz, de „huliganism” și „manifestare rasistă”.

Declarația acestuia vine în contextul în care, luni seara, mai multe persoane au scandat „asasinii” în fața unui spital din Bacău, iar alți protestatari au manifestat în fața casei primarului Timișoarei, acuzându-l pe acesta de nazism.

De asemenea, Dan Barna a apărat ultimele restricții adoptate de către autorități și a declarat că „nu există alte soluții” în lupta cu pandemia, informează G4Media.

Dan Barna: Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României

Totodată, într-o intervenție la Digi24, Dan Barna a lansat o critică voalată și la adresa AUR.

„Dreptul de a protesta e un drept firesc, îl respectăm. De aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României. Manifestările acestea huliganice sunt de neacceptat. Toleranță zero față de aceste manifestări, care ne aruncă ani buni înapoi în ce privește o democrație”, a declarat Dan Barna.

De asemenea, Barna l-a criticat și pe consilierul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea, care a scris pe Facebook că decizia de reducere a orelor de funcționare a magazinelor nu este o idee bună. Voinea a mai spus chiar că o asemenea măsură ar duce la aglomerare și la un risc mai mare de infectare.

Șeful USR a mai adăugat că a discutat luni seara cu Vlad Voiculescu, dar a evitat să spună clar dacă i-a cerut sau nu ministrului să îl demită pe Voinea.

Consilier al ministrului Sănătății: Închiderea magazinelor mai devreme nu este o soluție

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că închiderea magazinelor mai devreme nu reprezintă neapărat o soluție eficientă în combaterea pandemiei.

Acesta susține că soluțiile cele mai bune sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici, dar și închiderea școlilor.

Mai mult, Voinea argumentează că închiderea magazinelor mai devreme ar putea să aibă un efect invers celui scontat de către autorități, provocând aglomerație.