Dan Barna: Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS. Demiterea lui Vlad Voiculescu, o decizie unilaterală și imatură politic (VIDEO)

Publicat: 14 04. 2021, 15:23
Actualizat: 14 04. 2021, 16:33
Barna: Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS. Demiterea lui Vlad Voiculescu, o decizie unilaterală și imatură politic (VIDEO)

Vicepremierul Dan Barna a făcut declaratii de la 15.00. Este prima ieșire publică a lui Barna după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

„Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS”

„Premierul Florin Cîțu a luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliţie de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România şi până azi aşa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru.”

„Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la MS. Nu există nicio evaluare pentru decizia pe care premierul si-a asumat-o unilateral. Cerem o întâlnire de urgență a Coalției pentru a avea un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu.

Conform Alianţei, încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliţie, inclusiv domnul Cîţu, atunci când a primit invitaţia de a-şi asuma rolul pe care încă îl deţine: „Amintim între acestea: transparenţa actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesionişti la casele de asigurări de sănătate şi demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi”.

„Florin Cîţu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare”

„În al doilea rând, anunţul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Şi aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru ţară. Florin Cîţu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat şi votat împreună. Alianţa USR PLUS îşi doreşte să rămână într-o coaliţie de guvernare care îşi asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le şi face. Cerem de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.