EXCLUSIV | Dan Barna, la Gândul LIVE: PNL încearcă să ia locul PSD. Se va ajunge la logica „ciocul mic, facem ce vrem”

Publicat: 12 02. 2020, 12:49
Actualizat: 12 02. 2020, 21:45

Dan Barna, liderul USR, a declarat miercuri la Gândul LIVE că PNL încearcă să înlocuiască PSD în structurile de putere și să elimine orice alt aliat. „Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare”, consideră președintele USR.

„Avem un PNL care încearcă să ia locul PSD-ului, [n-red. să ia tot] da, să nu fim naivi. Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare, un ghinion de neșansă pentru România. Este o poziționare naturală a vechilor partide care încearcă să elimine noul jucător din politica românească, USR-PLUS. Din perspectiva asta, putem spune: Ok, nu o să fie PSD la guvernare, dar o să fie PNL. Un PNL singur o să fie periculos pentru capacitatea României de a face reforme. Intrăm în aceeași logică în care a fost și PSD ani de zile: „ciocul mic, suntem noi la putere, facem ce vrem”, a declarat Dan Barna la Gândul LIVE.

Potrivit lui Barna, acesta este motivul pentru care e important ca USR-PLUS să se afle în viitorul guvern.

„Altfel, nu o să facem decât să schimbăm un partid vechi cu unul nou, cu alte apucături. În realitate ambele partide reprezintă ceea ce a ținut pe loc România de 30 de ani. Vin din aceeași dezvoltare post-FSN a politicii românești”,  a mai spus Dan Barna.

Conform liderului USR, PSD și PNL fac „un blat organic”, colaborează perfect ca să scoată alianța USR-PLUS din joc.

Președintele USR, Dan Barna, invitat special la Gândul LIVE: E foarte important ca alianța USR PLUS să fie prezentă în următorul guvern / Anticipatele, un „desert” binemeritat