Dan Diaconescu s-a hotărât: va candida în același colegiu cu Victor Ponta

Publicat: 30 10. 2012, 13:11
Actualizat: 10 07. 2016, 22:29

Președintele PP-DD, Dan Diaconescu, va candida împotriva premierului Victor Ponta, la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Deși la început, Diaconescu s-a arătat nehotărât în privința candidaturii sale, spunând că el nu ar vrea să intre în cursa pentru Parlament, președintele PP-DD s-a hotărât să obțină un mandat de deputat colegiul 6 din Târgu Jiu, dorind să lupte împotriva lui Ponta.

„Da, este adevărat, Dan Diaconescu va candida la Gorj, în același colegiu cu domnul Ponta, asta e sigur. Legat de listele de candidați, cel puțin astea de pe București, încă nu le-am finalizat, dar terminăm în câteva ore”, a declarat președintele PP+DD București, Radu Orzata.

Cu toate acestea, Diaconescu a declarat, în urmă cu două săptămâni, că nu ar vrea să candideze la parlamentare, ci la prezidențiale, recunoscând că, totuși, ar prefera o competiție cu Victor Ponta.

„Eu v-am mai spus, nu intenționez să candidez, însă am cereri multe să candidez în mai multe județe. Sunt alți candidați PP-DD mai buni ca mine, care rereprezintă o forță. Dacă ar fi să aleg între a candida împotriva lui Ponta sau împotriva lui Becali, evident că aș alege lupta cu Ponta, v-am zis că fac orice numai ca el să iasă din politică”, a declarat atunci, contactat de gândul.