Dan Mihalache va prelua funcția de secretar general al Senatului

Publicat: 30 01. 2014, 14:47
Actualizat: 31 07. 2014, 14:12

Actualul secretar general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, va prelua funcția de secretar general al instituției în urma demisiei din funcția a lui Ovidiu Marian, care ar urma să devină adjunct, iar oficializarea rocadei se va face în 3 februarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Numirea lui Mihalache în poziția de secretar general al Senatului urmează să fie supusă luni votului în plenul acestei camere a Parlamentului.

Dan Mihalache (PNL) este din martie 2013 secretar general adjunct al Senatului, după ce a deținut poziția de secretar general adjunct al Guvernului între mai 2012 și noiembrie 2012.

Surse oficiale declarau, în noiembrie 2012, pentru MEDIAFAX, că premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, după consultarea liderului PNL Crin Antonescu, motivul fiind legat de declarațiile acestuia în care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci „mai bine fără”.

Întrebat cum comentează declarația ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice inițiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă și ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, Dan Mihalache a declarat: „Pe mine personal mă lasă rece această declarație. Și parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără”.

Secretarul general al Senatului, fostul senator de Arad Ovidiu Marian, și-a depus, joi, demisia din această funcție, invocând „motive personale”, el spunând însă că i s-a propus și ar putea accepta sa devină secretar general adjunct, începând din 3 februarie.

Ovidiu Marian a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că și-a depus demisia la secretariatul instituției, urmând ca aceasta să intre în vigoare la data de 3 februarie.

Întrebat despre motivele demisiei, Ovidiu Marian a invocat „motive personale”, fără să facă declarați suplimentare.

Marian a spus, totuși, că ar putea să ocupe poziția de secretar general adjunct al Senatului, din 3 februarie.

„Mi s-a propus această funcție și probabil că o voi accepta”, a spus Marian.

Ovidiu Marian a fost senator de Arad ales în 2008 pe listele PDL, iar în 2012, înainte de alegerile parlamentare, s-a înscris în PNL. El a candidat în Colegiul senatorial nr. 1 Arad, dar nu a obținut mandatul de senator.

Până în 2008, Ovidiu Marian a ocupat diverse funcții în administrația locală din Arad, între care director la Gospodăria Comunală și director în Primăria Arad.