Dan Voiculescu a demisionat din Parlament

Publicat: 25 06. 2012, 17:02
Actualizat: 28 01. 2013, 15:47

Senatorul Dan Voiculescu a demisonat din Parlament. El și-a motivat decizia prin faptul că nu i s-a aprobat un amendament care prevedea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. Președintele Senatului, Vasile Blaga, a anunțat în plen că senatorul Dan Voiculescu și-a depus demisia din funcție, începând cu data de luni, 25 iunie.

La rândul său, senatorul PC, care este vicepreședinte al Senatului, a anunțat, de la tribună, că și-a dat demisia din Senat pentru că, la ultima întâlnire a comisie de buget-finanțe, s-a respins propunerea de lege prin care solicita dublarea sancțiunilor pentru evaziune fiscală.

„Mi-am dat demisia din Senat. Motivul este legat de faptul că la ultima întâlnire a Comisiei de buget- finanțe s-a respins propunerea dublării pedepsei pentru evaziunea fiscală. Într-un Parlament în care comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neînțeles. Îmi pare rău, și pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă doresc succes în continuare”, a declarat Dan Voiculescu în plenul Senatului.

Dan Voiculescu și senatorii Ioan Ghișe (PNL), Vasile Nistor (PC), Șerban Rădulescu (PC) au inițiat un proiect de modificare a Legii pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care mărea pedepsele pentru anumite infracțiuni.

Proiectul a fost respins de comisiile Senatului și se află pe ordinea de zi a acestui for legislativ, care este prima cameră sesizată.