Dăncilă: Declar război criminalității. Vinovați sunt cei care au putut face ceva și nu au făcut / Voi cere Parlamentului procedură de urgență pentru proiectul de căutare a persoanelor

Publicat: 31 07. 2019, 20:30

„Revolta oamenilor din aceste zile este jusrtificată, însă românii nu trebuie să se teamă. Țara noastră nu aparține criminalilor, violatorilor, pedofililor sau traficanților de persoane. Sunt femeie, mamă, am crescut un copil, știu ce înseamnă grija. Știu câtă nevoie avem să ne știm copiii și familia în siguranță. De aceea mă voi implica personal în această reformă”, a declarat, miercuri seară, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă..

Voi urmări și voi coordona toate eforturile de eradicare a acestor fenomene. Fără milă, fără menajamente, fără compromisuri și fără amânări declar război împotiva criminalității. Acest probleme nu sunt de ieri, de azi. Trenează de ani de zile și nu putem vorbi de nevinovați. Vinovați sunt toți cei care au putut face ceva și n-au făcut”, a mai spus aceasta.

Dăncilă: Voi cere Parlamentului procedură de urgență pentru proiectul de căutare a persoanelor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a cerut, miercuri, ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute șu va cere Parlamentului procedură de urgență pentru proiect.

„Astăzi am solicitat ministrului de Interne urgentarea promovării proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute, aflat în avizare în acest moment în cadrul Ministerului. Voi solicita Parlamentului procedură de urgență pentru acest proiect”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul a precizat că a cerut Ministerului de Interne și lui Raed Arafat (șeful DSU) să prezinte planul de măsuri referitor la comasarea dispeceratelor între poliție, smurd, pompieri, ambulanță.

„Am mai dispus ca în zilele următoare să se prezinte măsurile necesare pentru punerea în aplicare a legii registurlui agresorilor sexuali”, a anunțat Dăncilă.