Dăncilă, despre OUG pe referendum: Stabilește doar detalii tehnice care să asigure derularea corectă. Opoziția dezinformează electoratul

Publicat: 08 05. 2019, 14:33

„Vom aproba astăzi (miercuri – n.r.) noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019, alegerea reprezentanților în Parlamentul European și referendumul convocat de către președintele României. Am observat că au fost foarte discuții în spațiul public legate de unele aspecte din proiectul de OUG care completează legislația de organizare a referendumului. Este încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că dezinformarea din partea opoziției funcționează și că în lupta electorală unii aleg minciuna în locul adevărului. În realitate, actul normativ pe care-l vom adopta stabilește doar detaliile tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă și democratică a procesului electoral”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că ministerele au dat aviz doar pe stabilirea măsurilor care țin de buna desfășurare a alegerilor europarlamentare și a consultării populare.

„Actul normativ nu conține niciun fel de modificare legate de îngrădirea vreunui drept. Guvernul acționează prin toate pârghiile sale legale pentru a asigura dreptul la vot al cetățenilor, drept fundamental într-o societate democratică și pentru a garanta corectitudinea rezultatelor”, a adăugat premierul.

AEP a publicat pe site OUG pe referendum actualizată, din care a dispărut articolul referitor la obligația autorităților publice de a nu se pronunța în campania pentru referendum sau pentru alegerile electorale.