Dăncilă, despre un prezidențiabil comun PSD-ALDE-Pro România: Vom vedea ce formulă îmbrățisăm

Publicat: 01 07. 2019, 16:05

„Am spus că avem sondaje de opinie și pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formulă îmbrățișăm”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Parlament, întrebată dacă susține propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de a fi un prezidențial unic al PSD-ALDE-Pro România.

Chestionată ce crede despre faptul că liderul ALDE a discutat cu Victor Ponta, președintele PSD a răspuns: „În politică trebuie să existe democrație. Poți să negociezi cu orice partid. Nu putem să îngrădim dreptul unui partid de discuta cu alte partide politice. Eu am lucrat la Bruxelles 9 ani de zile și pentru orice amendament, pentru orice directivă aveam negocieri cu toate grupurile politice, mai puțin grupurile extremiste”.

Reacția vine în contextul în care președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni, că, după părerea sa, cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – PRO România, propunere anunțată de Victor Ponta.

El a adăugat că o decizie în acest sens va fi luată „cât de curând”.

Viorica Dăncilă a declarat, după Congresul PSD, că în cele două sondaje comandate de partid, ea nu a fost introdusă la categoria candidați la prezidențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

În schimb, liderul PSD a afirmat duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune. Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul și rezultatul pe care îl vom obține”.