Dăncilă, discuții cu Ciolacu și Tăriceanu despre remanierea guvernamentală

Publicat: 06 06. 2019, 15:33

La discuții participă președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian și președintele executiv al PSD, Paul Stănescu.

Subiectul pe care îl discută vizează remanierile guvernamentale, în contextul în care șeful statului nu a dat încă un răspuns în legătură cu propunerile PSD pentru portofoliile Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni.

Un alt subiect de discuție vizează consultările de la Cotroceni, după ce Klaus Iohannis a propus partidelor politice un pact pentru consolidarea parcursului european al României.

PSD a stabilit în CEx, săptămâna trecută, noile propuneri pentru ministere. Astfel, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mînzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu. În schimb, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu îl va numi pe Titus Corlățean vicepremier, așa cum a cerut PSD, numindu-l „artizanul catastrofei de la alegerile din 2014″. Referitor la ceilalți trei miniștri propuși de PSD, șeful statului a declarat, marți la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare.

În contextul remanierii, președintele executiv al PSD, Paul Stănescu, a declarat că probabil partidul va veni cu o remaniere mai amplă după moțiunea de cenzură. Social-democratul a precizat că, la CEx de vineri, va fi făcută o analiză „cu cărțile pe masă” referitoare la rezultatul la europarlamentare.