Dăncilă l-a sunat pe Iohannis, dar președintele nu i-a răspuns la telefon premierului. Ce au transmis reprezentanții Administrației Prezidențiale

Publicat: 23 04. 2019, 12:42

Șeful Executivului îl contactase pe președintele României ca să vorbească despre noii miniștri propuși de PSD, au adăugat sursele citate.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, remanierea unor miniștri și retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. La finalul ședinței, premierul a anunțat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiție, pe Oana Florea, la Fonduri Europene și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni.

Joi însă, Tudorel Toader a anunțat că demisionează de la conducerea ministerului Justiției, urmând ca premierul să transmită și această demisie către Administrația Prezidențială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns la începutul acestei săptămâni.