Dăncilă, pregătită să meargă la CCR, dacă Iohannis nu acceptă interimarii propuși de PSD

Publicat: 31 08. 2019, 14:24

Potrivit surselor citate, problema interimarilor a fost ridicată în ședința Comitetului Executiv, iar Viorica Dăncilă a afirmat că va merge la Curtea Constituționnală pentru a fi rezolvată situația, în cazul în care șeful statului va respinge interimarii propuși de PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și a făcut referire la situația miniștrilor interimar: „Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. În schimb, președintele nu a precizat nimic despre interimarii propuși de Viorica Dăncilă la portofoliile deținute de ALDE, după ieșirea partidului de la guvernare.

Șeful Executivului a transmis, marți, propunerile de miniștrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru Relația cu Parlamentul.