Daniel Constantin: „A vorbi acum despre o nouă suspendare a lui Băsescu nu este pe agenda cetățeanului. Reiterez faptul că vom lupta în continuare cu președintele”

Publicat: 03 09. 2012, 13:46
Actualizat: 01 02. 2019, 22:53

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, după ședința Biroului Politic, că a vorbi în momentul de față despre o nouă suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu nu este pe agenda cetățeanului din România, și că nu există nicio decizie în acest sens în PC sau în USL.

„Nu este nicio decizie, nici în Partidul Conservator și nici în cadrul Uniunii Social Liberale, în această privință (demararea procedurilor pentru o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, n.r.), dar reiterez faptul că vom lupta în continuare cu președintele Traian Băsescu”, a spus Daniel Constantin.

El a arătat că, din punctul de vedere al conservatorilor, „orice zi în plus a lui Traian Băsescu la Cotroceni nu face decât deservicii României, atât în plan intern cât și internațional”.

„De aceea, principalul adversar politic este Traian Băsescu, și pentru PC, pentru USL, dar a vorbi în momentul de față de o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu cred că este pe agenda ceățeanului în primul rând”, a apreciat el.

Despre o coabitare cu șeful statului, Constantin a comentat: „Nici nu vreau să mă gândesc la lucrul acesta, eu vreau să coabităm cu cetățenii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu crede că se mai poate lua decizia suspendării din nou a președintelui Traian Băsescu, deoarece ar implica un risc prea mare pentru țară.

Întrebat dacă susține ideea avansată de Dan Voiculescu privind suspendarea din nou a președintelui Băsescu, premierul Ponta a arătat că nu crede că e oportun un astfel de demers.