Daniel Constantin către PDL: Aveți o obsesie pentru președintele fondator al PC, sunteți urmașii lui Băsescu

Publicat: 09 10. 2012, 13:13
Actualizat: 02 02. 2019, 19:54

„Am remarcat, prin comportamentul dumneavoastră, obsesia pe care o aveți pentru președintele fondator al PC și sunteți adevărații urmași ai lui Traian, din păcate ai lui Traian Băsescu, cum spunea cineva din partidul dumneavoastră”, le-a spus Constantin deputaților PDL la dezbaterea moțiunii simple pe tema agriculturii.

El a precizat, în legătură cu Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), că, până la venirea sa la conducerea Ministerului Agriculturii, în 4 ani, niciun jurist din cadrul ministerului nu s-a prezentat la nicio acțiune în instanță să apere acest minister.

„Precizez în legătură cu Institutul de Cercetări Alimentare că în 4 ani, până la numirea mea în funcția de ministru, nici măcar un jurist din cadrul Ministerului Agriculturii nu s-a prezentat la nicio acțiune în instanță să apere acest minister. Prima dată s-a întâmplat atunci când am fost numit ministru al Agriculturii. Procesul la care faceți referință este pe rolul instanței și, dacă dumneavoastră v-ați obișnuit să intervină cineva în proces, vă spun cu sinceritate că este rolul instanței să judece într-o direcție sau alta”, a spus Constantin.

La sfârșitul lunii iunie, avocatul lui Dan Voiculescu a cerut instanței supreme declinarea dosarului său privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare la Tribunalul București, după ce le-a înmânat judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator.

Senatorul Dan Voiculescu și-a depus demisia din funcție, începând cu data de 25 iunie.

La începutul lunii decembrie 2008, președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.