Daniel Constantin, despre proiectul Roșia Montană. „Un singur lucru stă în calea votului meu, eventualele pericole de mediu”

Publicat: 09 10. 2013, 12:47
Actualizat: 02 08. 2014, 02:10

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că încă nu știe cum va vota proiectul de exploatare de la Roșia Montană, precizând că singurul lucru care-l împiedică să ia o decizie sunt eventualele pericole pentru mediu.

„Eu am avizat acest proiect, cu obsevațiile respective, dar este un proiect perfectibil și este absolut necesar. Trebuie să ne lămurim dacă este cu adevărat viabil sau nu, să ne lămurim care sunt riscurile din punct de vedere al mediului, acesta este singurul lucru care stă în calea votului meu. După ce voi urmări dezbaterile din comisie, voi lua o decizie”, a declarat Constantin, în cadrul audierilor din comisia pentru Roșia Montană.

Tot în ședința de marți trebuia să fie audiată și Lucia Varga, ministrul Apelor și Pădurilor, însă aceasta a anulat după o întârziere de aproximativ o oră, pentru a doua oară. La audierile de luni, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Maria Grapini, a declarat că proiectul actual de exploatare la. Roșia Montană nu este votabil.