Daniel Constantin: „Vom contesta decizia BEC de a respinge înființarea USD”

Publicat: 03 03. 2014, 20:14
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Președintele PC, Daniel Constantin, a anunțat că va depune o contestație la BEC, asta după ce biroul electorat a respins înregistrarea USD pentru europarlamentare. Cu toate acestea, decizia BEC nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte.

„Mâine dimineață, atât PC, cât și celelalte partide din BEC, vom depune contestație. Eu sper să treacă. Nu am luat în calcul această variantă (n.r.- de a candida sub sigla PSD), eu sper să găsim o soluție de a candida în alianță cu cele trei partide. Dar sunt sigur că nu există motive întemeiate să nu tracă această contestație”, a declarat Constantin.

Biroul Electoral Central a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianței electorale USD, formată din PSD, UNPR și PC. Contestația a fost depusă de PDL și la ea s-a raliat PNL. Decizia BEC nu este definitivă, Înalta Curte de Casație și Justiție urmând să se pronunțe. La câteva minute după această hotărâre a BEC, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că această situația urmează să fie discutată în ședința Comitetului Executiv al PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat că denumirea alianței ca urmare a deciziei Biroului Electoral Central (BEC), dar s-a întrebat retoric cu cine anume este asemănătoare această denumire în condițiile în care USL nu participă la europarlamentare. Potrivit Mediafax, BEC a respins înregistrarea USD pe motiv că o altă alianță electorală cu același nume a mai candidat în 1996, la alegerile parlamentare.

La începutul ședinței Comitetului Executiv al PSD, premierul Ponta le-a spus colegilor de partid că în cazul în care decizia BEC rămâne definitivă vor candida la europarlamentare sub sigla PSD, dar PC și UNPR își vor păstra locurile pe listă.