Dat afară din partid, un fost lider PSD îl atacă dur pe Liviu Dragnea: A impus un regim stalinisto-nord-coreean

Publicat: 26 03. 2018, 08:37

„După ultimul așa-zis «congres», regimul stalinisto – nord-coreean impus de Dragnea – din păcate, cu complicitatea vinovată a multor altor lideri – și-a terminat „opera” în structurile centrale de la București și a început să își întindă tentaculele în teritoriu. Cu o conducere a PSD Iași degenerată până la statutul de preș de picioare al lui Dragnea și beneficiind de naivitatea (sper…) unor instituții ale Statului Român, PSDragnea încearcă să intervină în funcționarea Primăriei Municipiului Iași, afectând interesele și nevoile ieșenilor și deturnând semnificația votului acordat PSD de către aceștia la cele două rânduri de alegeri din 2016. E o situație care, cred, nu mai poate fi tolerată! Nu putem accepta ca modelul «politic» marca Dragnea, bazat pe autocrație, incompetență și obediență, să pună stăpânire pe întreaga țară”, a menționat sâmbătă Mihai Chirica, pe pagina de Facebook.

Acesta a adăugat că social-democrația autentică, progresistă, pro-europeană și, mai ales, democratică îl obligă să se împotrivească transformării social-democrației din România într-o grupare în care deținerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea supremă, înlocuind promovarea educației, experienței profesionale, muncii dedicate și bunei-credințe.

„E nevoie de tărie și de responsabilitate pentru a rezista împotriva presiunilor pe care, prin amenințare, momire cu funcții și tentativă de șantaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali și județeni, șefilor de organizații, asupra tuturor social-democraților de bună-credință. Ce ar trebui să înțeleagă toți social-democrații onești și responsabili este că Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD într-o fundătură: Dragnea s-a înconjurat de oameni mici, care nu pot și nici nu vor să îl conteste, fiindcă depind de el. E trist, însă e foarte clar: în Centenarul Marii Uniri, în loc să unească, Dragnea a împărțit România între «men» (oameni, în engleză) și «teleormen»”, a încheiat Mihai Chirica.

În urmă cu aproximativ o lună, Mihai Chirica a fost exclus din PSD, după propunerea Comisiei de Etică a filialei ieșene a formațiunii și aprobarea acestei propuneri în cadrul Congresului Extraordinar al partidului.