Data oficială la care președintele Franței Emmanuel Macron vine în vizită la București

Publicat: 07 08. 2017, 17:34
„Discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate. La finalul întrevederii cei doi Președinți vor susține o conferință de presă comună”, a transmis Administrația Prezidențială. 
 
Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în România, iar acesta a acceptat, spunea, la finalul lunii iunie, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.
 
Klaus Iohannis a avut, o întâlnire bilaterală cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la Bruxelles, iar întrevederea dintre cei doi șefi de stat a durat aproximativ 30 de minute, precedând lucrările Consiliului European.
 
Iohannis spunea atunci că întânirea cu președintele Franței a fost „foarte, foarte bună” și preciza că a discutat cu omologul său francez despre directiva europeană privind detașarea muncitorilor.
 
În ceea ce privește vizitele bilaterale la nivel înalt din acest an și fostul premier Sorin Grindeanu a fost în vizita de lucru la Paris, în luna iunie, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Édouard Philippe.