De când îl cunoaște Vasile Blaga pe Dorin Cocoș. Cum răspunde șeful PNL când e întrebat dacă a încercat cineva să-i dea șpagă

Publicat: 02 12. 2014, 22:21
Actualizat: 27 01. 2015, 14:13

„Îl cunosc pe Dorin Cocoș. Îl cunosc de prin 2000. Nu mi-a trecut prin cap că avea asemenea business-uri. Dacă e vinovat va plăti. La mine nu a venit niciodată să îmi ceară ceva.  Eu nu cred că Parchetul poate reține pe cineva fără probe. Cred că vor arăta exact ce s-a întâmplat”, a declarat Vasile Blaga la GÂNDUL LIVE.

Referindu-se la scandalul retrocedărilor ilegale de la ANRP în care șefa DIICOT, Alina Bica, este arestată și în care numele lui Dorin Cocoș apare în declarația unui inculpat potrivit căruia a cerut o șpagă de 10 milioane de euro, liderul PNL a contrazis-o pe Elena Udrea care a declarat că se pânsese la partid despre problemele de la ANRP.

„Ea a spus că ar fi spus conducerii partidului despre ce se întâmplă la ANRP. Așa cum îl cunosc pe dl Boc nu cred că ar fi spus. Așa cum îl cunosc ar fi mers direct la DNA”, a spus Blaga. 

„Arestarea șefului DIICOT a produs un șoc mai mare decât ar fi fost arestat guvernul”, a mai comentat el.

Întrebat dacă a încercat cineva să îi dea șpagă, liderul PNL a afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată „probabil că am avut felul acesta distant”.

Cât privește un dosar EADS caz în care și numele său a fost invocat, Vasile Blaga a spus că este „liniștit”, că nu a fost chemat de procurori pentru a da explicații, dar dacă există nelămuriri ale acestora se va duce ca orice cetățean.