Decanul Facultății de Geologie susține proiectul Roșia Montană. Decan: „Aș acorda nota opt, aș vota pentru”

Publicat: 09 10. 2013, 15:24
Actualizat: 05 07. 2016, 20:37

Decanul Facultății de Geologie și Geofizică din București, Victor Mocanu, a declarat, în cadrul audierilor din comisia specială Roșia Montană, că, dacă ar fi parlamentar, ar vota „pentru” implementarea proiectului privind exploatările de la Roșia Montană, poziție complet diferită față de directorul Institutului Geologic din România (IGR), Ștefan Marincea.

În timp ce din partea IGR proiectul a primit doar nota cinci, existând nemulțumiri referitoare la directivele europene de mediu și de tehnologia de exploatare, Mocanu a acordat nota opt.

„Aș vota da. Fără să am toate detaliile în control, pentru că sunt aspecte în care cu siguranță nu mă pricep, fără discuție ar primi o notă de trecere. Rămâne de văzut unde ne-am afla. Părerea mea este că undeva în jurul notei 8, 7,5- 8 ne-am putea afla, fără discuție existând punte în care putem îmbunătăți aceste chestiuni și în care eu cred că ar fi bine să ne uităm rapid și inteligent, astfel încât să se ia o decizie și să se meargă mai departe în cunoștință de cauză și cu respectarea draconică a unei monitorizări care să ne creeze liniștea necesară ca facem ce putem ținând cont de momentul și cunoștințele actuale”, a declarat Mocanu, la audierile din Parlament.