Deputat PSD, despre lupta anticorupție: Au revenit în actualitate toate metodele din anii ’50 împotriva burghezo-moșierimii

Publicat: 21 03. 2017, 15:38
Actualizat: 22 03. 2017, 08:27

„Au revenit la actualitate toate metodele prin care în anii ’50 clasa politică românească a fost eliminată din actualitatea luptei politice. Între lupta împotriva burghezo-moșierimii de atunci, în disprețul drepturilor și libertăților individuale, și lupta împotriva corupților inventați de mașina de propagandă a sistemului este o similitudine ce nu poate să nu neliniștească opinia publică românească”, a spus Boboc la emisiunea Antena Partidelor Parlamentare de la Radio România Actualități. 

Deputatul ales în Teleorman crede că lupta anticorupție a fost dusă la extrem și că s-a urmărit astfel „isterizarea opiniei publice”, oamenii fiind convinși că „nu există bogăție fără corupție, că nu există bunăstare fără fraudă”. 

Acesta acuză că sunt puși într-o lumină cei care se află la putere și se induce ideea că politicienii din opoziție nu sunt corupți, căutându-se întruna infracțiuni în tabăra celor care au câștigat alegerile. 

„Se întoarce țara cu susul în jos, doar s-o găsi ceva de agățat pentru liderii partidului care a câștigat alegerile. Dacă vrei să combați corupția căutând-o doar aici, o s-o combați 1000 de ani fără niciun folos. (…) Respectarea separației puterilor în stat și a normelor statului de drept nu este o chestiune facultativă pentru nimeni. În caz contrar nu ne mai aflăm în România, acea țară democratică ce dorește să aparțină Uniunii Europene, ci ne putem considera, eventual, într-o dictatură de tip sud-american, al cărei climat politic este marcat de șantaj, tensiune și teroare”, a mai spus acesta.