Deputat PSD: Măcar doi miniștri ar trebui să aibă curajul de a-și asuma demisia. Dacă nu, Ponta să-i revoce din funcție

Publicat: 21 01. 2014, 19:37
Actualizat: 12 08. 2015, 06:44

Deputatul PSD, Florentin Gust, finul lui Mircea Geoană, susține că după „șirul de bâlbâieli și erori care au urmat incidentul aviatic de la Cluj” măcar doi miniștri ai Cabinetului Ponta ar trebui să aibă curajul de a-și „asuma o demisie”.

„Este nepermis că doi oameni au murit pentru că nu au putut primi asistență medicală la timp. Faptul că o procedură de intervenție nu a funcționat într-o situație de urgență are menirea de a pune sub semnul întrebării întreg sistemul și de a reclama asumarea responsabilităților individuale. Nu pot să nu remarc lipsa de comunicare, de coordonare și, până la urmă, de intervenție și de competență a structurilor din Ministerul Afacerilor Interne și din Ministerul Apărării Naționale. Dacă aceste instituții nu pot face față unui incident în care au fost implicați șapte oameni, oare la ce ne-am putea aștepta în cazuri de o gravitate mult mai mare?”, este poziția exprimată de Gust.

El adaugă că dacă cei doi miniștri nu își vor da demisia, premierul Ponta ar trebui să facă uz de prerogativa revocării lor din funcție.

„Faptele sunt de o asemenea gravitate încât semnalul demisiilor sau al demiterilor ar fi în măsură să zguduie un sistem altfel anchilozat și nepregătit să răspundă realității din teren. Dacă responsabilitatea nu va fi asumată, atunci nu ne putem decât aștepta ca astfel de comportamente și de drame să se repete în viitor. Nu este posibil ca, într-o situație atât de gravă, să nu existe o coordonare clară asigurată de instituțiile responsabile”, precizează deputatul PSD.