Deputata Marina Tauber, „păpușată” de la Kremlin, REȚINUTĂ pe aeroportul din Chișinău. Încerca să fugă din Moldova

Publicat: 02 05. 2023, 08:14
Marina Tauber, deputat ȘOR, Rep Moldova/Sursa FOTO: Facebook

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, o figură importantă a protestelor de lungă durată ale opoziţiei din Republica Moldova care cerea demisia Guvernului pro-european și reinstalarea unui Guvern agreat de Moscova, a fost reţinută de autorităţi în timp ce încerca să părăsească ţara.

Tauber a condus protestele de stradă împotriva preşedintelui Maia Sandu, care susţine integrarea rapidă în Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Ea este membră a celui de-al doilea partid de opoziţie din ţară, condus de Ilan Şor, care locuieşte în exil în Israel şi a fost condamnat luna trecută la 15 ani de închisoare în legătură cu o fraudă bancară.

Preşedintele Maia Sandu şi alţi oficiali din Republica Moldova susţin că rolul lui Tauber în proteste face parte din încercările de a perturba viaţa publică şi de a acţiona în interesul Rusiei.

Tauber se confruntă cu acuzaţii de fraudă legate de finanţări ale partidului şi a fost arestată în timp ce încerca să plece în Israel, încălcând ordinele instanţei. Ea a rămas în arest luni seara, conform procuraturii anticorupţie de la Chişinău.

Deputata Partidului Șor urma să facă campanie pentru candidata Partidului Șor în turul al doilea al alegerilor pentru postul de guvernator în regiunea autonomă Găgăuzia.

Sursa: Agerpres