Deputații au aprobat numirea lui Valer Dorneanu judecător al Curții Constituționale

Publicat: 26 03. 2013, 15:29
Actualizat: 31 07. 2014, 14:01
Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, a fost numit de Camera Deputaților judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de 9 ani, acesta primind 279 de voturi "pentru" și 59 "împotrivă".

Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, a fost numit de Camera Deputaților judecător al Curții Constituționale, pentru un mandat de 9 ani, acesta primind 279 de voturi „pentru” și 59 „împotrivă”.

După ce au fost prezentați cei propuși, deputatul Aurel Vainer  a luat cuvântul pentru a-și declara susținerea față de Valer Dorneanu. „Este un gentleman, un om care își iubește meseria și un profesionist”, a declarat Vainer, în plenul Camerei Deputaților.

De cealaltă parte, pedelistul Mircea Toader și-a exprimat neîncrederea față de independența politcă a lui Valer Dorneanu.

Numirea lui a venit după ce, în cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, au fost audiați atât el, la propunerea USL, cât și Nicolae Vlad Popa, din partea PDL. În cadrul comisiei, Dorneanu a primit 16 voturi „pentru” și trei „împotrivă”, iar Nicolae Vlad Popa a primit doar două voturi „pentru” și 17 „împotrivă”.

Valer Dorneanu va fi judecător CCR în locul Aspaziei Cojocaru, al cărei mandat expiră pe 8 iunie 2013.