Deputatul Gheorghe Coman, suspendat din calitatea de membru al PC

Publicat: 19 12. 2013, 23:34
Actualizat: 28 03. 2019, 16:05
Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situației acestuia în justiție, potrivit unui comunicat al formațiunii politice.

Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situației acestuia în justiție, potrivit unui comunicat al formațiunii politice.

„Conducerea Partidului Conservator a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție – Ploiești din care rezultă că deputatul Gheorghe Coman este urmărit penal și a hotărât suspendarea acestuia din calitatea de membru al PC, conform statutului, până la clarificarea situației acestuia în justiție”, se arată în comunicatul postat pe site-ul formațiunii politice.

Ministerul Justiției a anunțat joi că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis către PICCJ cererea și referatul, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a solicita președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupție.

DNA mai confirmă, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu mașina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul șef al DNA, doamna Laura Codruța Kövesi a transmis către PICCJ cererea și referatul, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Gheorghe Coman a spus, joi seară, la plecarea de la sediul DNA Ploiești, că este nevinovat și că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie a trecut la PC. El a fost ales președinte PC Buzău săptămână trecută.