Deputatul PSD Victor Cristea reevaluează „Poziția copilului”, după ce l-a considerat trivial și obscen: „Poate și eu am înjurat un copil”

Publicat: 25 09. 2013, 08:47
Actualizat: 07 07. 2016, 06:05

Nemulțumit la tribuna Parlamentului de înjurăturile din filmul „Poziția copilului”, deputatul PSD Victor Cristea și-a nuanțat ulterior declarațiile, cerându-și scuze echipei lui Călin Netzer dacă s-a simțit jignită și recunoscând chiar că și el a mai înjurat din când în când.

„Nu am înjurat la servici, nu am înjurat în parlament, copil poate am înjurat, poate prin curte acolo în felul meu, dar nu e o dominantă, ca orice om. La mine, tatăl meu nu l-am auzit înjurând. Atâta tot, era supărat prin curte, „mamele lor de treburi””, a declarat Cristea, pentru gândul. 

El a adăugat că a fost „șocat” când a văzut filmul „Poziția copilului”, darîși cere scuze actorilo, producătorilor și regizorului dacă intervenția sa din parlament i-a jignit.

„Îmi cer scuze doamnei Solomon, celorlați artiști, regizorului. Nu e vorba de cenzură. S-a întâmplat să văd acest film și m-au deranjat atâtea înjurături și relația gen familie cum era prezentată acolo, adiacent, pe lângă, colateral, nu acesta era miezul problemei. Filmul e artă, dar maniera în care a căutat să prezinte lucrul acesta cu atâtea înjurături, asta m-a deranjat, dar nu să cenzurez. (…) Poți să prezinți, cu alte modalități, cu cuvinte mai omenești, că este destulă urâțenie care se prezintă și pe stradă. (…) Pe mine m-a șocat filmul. (…) Eu m-am speriat când a început filmul și am văzut pe traseu actorul îi spunea mamei foarte urât și după aia se adresa și actorului, tatălui”, a spu pesedistul.

Deputatul PSD a precizat că și-ar dori ca nemulțumirea să fie luată în seamă de artiștii care ar putea „să prezinte cu alte modalități, cu cuvinte mai omenești”. „Să nu se mai proceze așa, într-o nouă societate pe care o creăm acuma, pe care o realizăm, cu altă orientare spre occident, nu spre Apus”, a spus el.

Chiar și cu „acest minus”, cu toate înjurăturile  care l-au deranjat, deputatul PSD a spus că s-ar bucura dacă filmul ar ajunge să câștige Oscarul, nu de alta dar „acolo sunt artiști de talie, eu am văzut prin prisma mea”.