DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Iohannis îi aruncă lui Ponta din nou „fițuicile” în față: „Vorbiți numai când citiți de pe cartonașe”

Publicat: 12 11. 2014, 21:09
Actualizat: 13 11. 2014, 09:30

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. În timpul dezbaterii de la B1 TV, actualul prim-ministru a comparat situația din 2009 cu aceea de acum, referindu-se, printre altele, la deficitul bugetar și la randamentul la titlurile de stat. 

„Eu vă dau cifre, nu vorbesc în lozinci. Este un proces de reconstrucție după dezastrul lăsat de Băsescu, Boc, Anastase, Falcă și toți ceilalți. În 2009, deficitul bugetar al RO era 8,6% din PIB, peste 10 mld euro cheltuiți în plus. Acum România are excedent bugetar. Dl Iohannis a zis că sunt fraier că nu am cheltuit banii. Acum suntem doi în Europa: doamna cancelar Merkel și România, care au excedent bugetar. Randamentul titlurilor de stat era 10% acum e 2,7%. Rată de absorbție a fondurilor europene peste 7%”, a spus Ponta.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. „Ponta știe să vorbească numai când citește de pe cartonașe. Putem să citim aceste statistici oricând dorim”, a venit imediat replica lui Klaus Iohannis.