DEZVĂLUIRILE lui Crin Antonescu. Care este miza introducerii uninominalului pur

Publicat: 23 05. 2012, 17:06
Actualizat: 25 05. 2012, 09:13

Președintele PNL a precizat că a optat pentru sistemul uninominal dintr-un singur tur pentru alegerea parlamentarilor pentru ca pe scena politică să rămână doar două partide.

Crin Antonescu a subliniat că scopul principal după alegerile parlamentare îl reprezintă dispariția PDL.

„Scopul legii electorale este să rămână două partide, unul de stânga PSD și altul de dreapta PNL. Asta ar fi sănătos și de asta am optat pentru o astfel de formulă”, a declarat la Antena 3 președintele PNL.

Liberalul a adăugat că nu poate spune dacă președintele Băsescu va fi suspendat, dar că trebuie pus capăt modului în care acesta face politică.

Crin Antonescu nu este la prima declarație care vizează dispariția PDL după alegerile parlamentare. El a vorbit despre această „misiune” și la Congresul din 2010 când a fost ales președinte al PNL.

„Miza noastră este să devenim partidul major al dreptei românești, iar asta înseamnă eliminarea PDL. Eliminare democratică, dar care este una necesară, igienică”, susținea Antonescu în august 2010.

Congresele USL au adoptat în luna aprilie o Rezoluție prin care se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu sau PDL.